En magnifik cigarr!

En cool grej som det kubanska cigarrmonopolet gör emellanåt är att låta stora importörer som de har bra kontakt med beställa en omgång med specialcigarrer, gjorda enbart för den importörens marknad.

Den engelska importören Hunters & Frankau tog sin chans att återskapa en cigarr som varit favorit i england för länge sedan, den gigantiska Por Larranaga Magnum (som slutade tillverkas på 70-talet). Den nya cigarren blev att heta Por Larranaga Magnifico och är tillverkad på vad de kubanska cigarrmästarna kunde analysera utifrån två medtagna orginalcigarrer från den brittiska importörens vintage-lager.

Den nya Magnificon är tillverkad i enbart 20 000 exemplar och finns bara att köpa i Storbritannien. Då jag var på besök i London, hösten 2008, plockade jag på mig en handfull av dessa gigantiska pjäser. (50 ringmått och 6 3/4 tum lång.)

Så vad smakar de?

Jag har smakat på några stycken och kan konstatera en enkel sak så långt: De är väldigt milda i smaken. Svag hint av kola precis som i andra Por Larranaga men även en svag kryddighet. Svårt att säga att de är värda sitt pris idag, men kanske de växer med åren?

Den vackra gördeln har tyvärr blivit missfärgad.

Nu har jag bara en kvar och borde egentligen skaffa fler innan jag låter den gå upp i rök också. Har en inplanerad resa till London och skall försöka hinna med ett besök till JJ Fox och Davidoff där det fortfarande kan finnas pjäser kvar. Vist går det säkert att få tag i dem online ockå, men det är inte riktigt samma sak. De försäljare man träffar i ovan nämda butiker är ju experter på cigarrer och deras historia och kan ge bra mycket mer än bara en ”deal”.

Fd. Cigar Aficionados skribent, James Suckling, har skrivit om Magnificon då den lanserades, men han var mera lyrisk än vad jag är. (Han är iof känd för att vara väldigt entusiastisk och överdrivet imponerad över allt som ”borde vara” exklusivt. 😉

Por Larranaga Magnifico är dock en imponerande cigarr som räcker väldigt länge. Gillar man mildare cigarrer rekommenderar jag den nog. Hoppeligen kan den även visa sig fantastisk med lite lagring..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: