Montecristo #2 med 10 års skillnad

Som jag skrev i min tidigare post, har jag nu testat två stycken Montecristo #2 som har 10 års skillnad på packningsdatum. Jag rökte dem samtidigt och här är mina noteringar.

Montecristo #2 från 1999 och 2009.

 

En sak som jag märkte direkt var att 1999’an var mer svårdragen än 2009’an. Det här kan ju bero på att Habanos hade några år kring sekelskiftet då deras kvalitet var oregelbunden och ibland riktigt låg också.

En tydlig skillnad i smak och arom var att 1999’an bjöd på ädelträ, gammal vind och salt läder, medan 2009’an var mera chokladig och nu märkte jag även att en ny Monte #2 också har en viss stickighet.  Det tycker jag inte att man märker normalt, men i jämförelse med den äldre så var skillnaden tydlig.

1999’an var även tydligt fylligare i röken än den unga 2009’an.

Summa summarum så föredrog jag faktiskt den äldre Monten vid testet, även om den var lite svårdragen. Jag skall försöka undvika de ”dåliga” Havanna-åren i fortsättningen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: