Cohiba Robusto

Tänk att det finns ett cigarrmärke som inte bara är högaktat bland cigarrentusiaster men också står som ikon för cigarrkulturen som helhet. Lite som Coca Cola när man pratar om läsk. Jag har själv inte alltför stor erfarenhet av Cohiba, men den ökar ju sakta. Igår testade jag en Cohiba Robusto för första gången.

Cohiba Robusto - Min första...

 

Det som slog mig då jag satte mig ner i nya pergolan efter bastun med cigarren var att det här var inte bara min första Cohiba Robusto utan också min första Cohiba utanför Siglo-serien. Det här skulle bli intressant.

Cohiba kommer ju ursprungligen från en privat cigarrtillverkare på Kuba, Eduardo Ribera, som gjorde ganska små satser för eget bruk och för vänner och bekanta. En av rökarna var personlig livvakt till Castro som en gång fick smaka dessa och blev förälskad. Eduardo fick börja tillverka cigarren under hemlighet till Castro och efter ett tag utökades produktionen och användes även som diplomatgåvor.

I och med att Cohibas tobak genomgår en tredje fermentering blir smaken på cigarren mer elegant redan då de är unga. Tanken var faktiskt att diplomatgåvor helst skulle göras med cigarrer som var lite mildare i styrka i och med att mottagaren inte alltid var en erfaren rökare. Idag gör flera tillverkare en extra fermentering och lagring av sin tobak i sina prestigemärken och det är nog Cohiba som startat den trenden (eller i alla fall gjort den mer känd).

Robuston som jag rökte var otroligt god! Den var väldigt komplex och faktiskt mildare i smaken än jag trodde. Av någon anledning har jag tidigare trott att Cohiba är av den lite starkare sorten. Så var inte fallet, men de är ju inte ”milda” heller.. Toner av gräs framträdde tydligt på ett behagligt sätt och jag satt faktiskt med dne här cigarren så länge att jag till slut brände fingrarna på den centimeterlånga cigarren.

Har du inte testat Cohiba ännu rekommenderar jag att du gör det!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: