Champagnen på väg upp

Nu bärgas de flaskor champagne som legat på bottnen i Ålands Hav i 200 år. Intresset är stort, men Ålands Regerings representanter i ärendet hanterar media på ett delvis klumpigt sätt. Man försöker hålla informationen hemlig.

Champagnen är på väg upp. Bild ur Ålandstidningen.

Efter att ha bråkat lite i de lokala tidningarna så släppte projektgruppen på hemlighetsmakeriet en smula och släppte ut några journalister till bärgningsplatsen. Man tog upp en hel del flaskor. En del var tomma, någon luktade illa men det fanns även flaskor som fortfarande var i bra skick.

En intressant sak var även att de hittade en annan typ av flaska i samlingen, troligen rödvin. Det kan ju betyda att det inte handlar om ett parti med enbart en Champagnesort, utan flera! 🙂

Vad som kommer att hända med flaskorna diskuteras på regeringsnivå. Tolkar man lagen som satan tolkar bibeln så måste flaskorna ruttna bort i en museikällare och får inte säljas eller konsumeras. Jag ser gärna att några flaskor säljs, helst till någon som dessutom har vett att både smaka och spara. När själva smakandet äger rum, kommer jag gärna med. 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: