Inte bara Champagne som glimmar

Då var det klart att världens äldsta öl legat i Ålands Hav i 200 år! Intressant.. Flaskan som man efter onsdagens fotosession skrev att troligen var rödvin, var i själva verket öl. Ett öl som man menar kan återskapas…

Foto: Ålands landskapsregering - Augusto Mendes

En flaska öl har alltså bärgats tillsammans med champagneflaskorna och orsaken till att man vet att det rör sig om öl, var att den gick sönder. Några av de som var med fick ölskum ut över fingrarna i hanteringen och passade på att smaka. 🙂

Tydligen var ölen i bra skick dessutom. Man lyckades konservera det mesta och det finns fler flaskor kvar att hämta upp. I det här fallet tar jag nog hellre ett glas champagne dock..

Ålands lokala bryggeri, Stallhagen, är intresserade av att få lägga vantarna på lite öl för att isolera jäststammarna i det. De kan tydligen gå att räddas, menar man och med dem kan de återskapa ölet så som det borde ha smakat för 200 år sedan. Det skulle vara mer intressant att smaka på den brygden.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: