Min Ron Nee – En legend i cigarrvärlden

En legendarisk person i cigarrvärlden är helt klart Min Ron Nee, författaren bakom varje cigarrentusiasts stora bibel, An Illustrated Encyclopaedia of Post Revolution Havana Cigars. Min Ron Nee själv är dock lite förhöjd i dunkel. Jag har aldrig sett en bild på honom, trots att jag letat. Jag har dock hittat någon som träffar honom emellanåt..

Omslaget till cigarrbibeln.

Det som i alla fall tycks vara sant är att Min Ron Nee kommer från Hong Kong och är en av många cigarrentusiaster som bor där. De flesta väldigt stadiga vid plånboken och samlare av speciella cigarrutgåvor. De är ofta representerade vid auktioner och välgörenhetstillställningar då cigarrföremål säljs.

George Wong är en känd affärsman i Hong Kong som tillsammans med sin son bygger upp en stor och imponerande samling cigarrer. Det är inte omöjligt att de lånar ut en del föremål till Min Ron Nee’s arbete med att katalogisera och fotografera gamla kubaner.

En tysk bloggare har lyckats med konststycket att bli bekant med MIn Ron Nee och har skrivit om några besök hos honom. I den senaste uppdateringen har även Min Ron Nee själv fått blogga hos tysken och ger en liten uppdatering på hur arbetet med den nya upplagan fortskrider. Läs om det här.

Jag äger själv ett exemplar av An Illustrated Encyclopaedia of Post Revolution Havana cigars och kan säga att det är en av mina absoluta favoriter. Det är ju inte bara en katalogisering av cigarrer utan även kommentarer om smakprofil på dessa. Jag sätter mig gärna ner två timmar med ett glas god konjak och en större cigarr och bläddrar.

Uppslag om kubanska Davidoffs.

Vi får se när nya boken kommer och om det blir något intressant release-party. Dit skulle jag definitivt försöka ta mig!

Annonser

En reaktion till “Min Ron Nee – En legend i cigarrvärlden

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: