Nyrullat från Kuba

Jag tog en tur med Viking Line’s M/S Isabella för en och en halv vecka sedan och ser man på; i Tax Free’n satt en kubansk torcedor och rullade cigarrer på beställning. Klart som tusan att jag skulle prova en!

Kubansk torcedor
Kubansk torcedor

Jag testade den redan kvällen efteråt, då vi hade nått resans mål; ett trevligt hotell i Egypten (dagen innan demonstrationerna startade).

Det som slog mig direkt då jag fick den i handen, var hur mjuk den var. Jag visste nog att nyrullade cigarrer var mjukare än de lagrade men så här stor skillnad trodde jag aldrig det kunde handla om.

Då jag tände på och smakade, kände jag hur mild den var i smaken. Viking Line hade salufört detta som Cohibas i fartygets högtalarsystem men för 10 euro styck så trodde jag inte på det. Då jag nu puffade på härligheten så började jag dock tvivla på min första bedömning. Kunde det vara en Cohiba iallfall? Den var så mogen i smaken trots att den var nyrullad.. Sedan vet jag från tidigare att det är bara de bästa torcedores som får fara på Habanos reklamuppdrag ut i världen, så nog kan ju killen i fråga ha varit en Cohiba-rullare tidigare.

Då jag rökt ett tag smkakade det verkligen som en mogen och exklusiv pjäs. Mycket ceder, choklad och bönor i smaken. Dessutom en ganska ”krämig” tjock rök.

Cigarren var den första färskrullade som jag smakat och jag måste säga att jag gärna testar fler.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: