Cigarrök i vinterkylan

Under den nordiska vintern blir luften mycket torr, något som handrullade cigarrer inte alls gillar. Jag fyller på med vatten i mina humidorer betydligt oftare nu än under sommaren för att hålla mina skatter i skick.

En sak som dessutom gör vintern tuff för cigarrentusiaster är själva rökandet. I och med att luften är väldigt torr (och kall om man är utomhus) och cigarren fuktig, så finns det risk för att det brinner snett. Eller det är ingen risk egentligen.. Det brinner snett helt enkelt. Men det finns lite tips på att motverka detta.

Montecristo i farten en vinterdag i februari.

Det första tipset är att ha en tändare med sig då man röker. Då går det att snygga till glöden lite vartefter och i samma veva värms täckbladet upp lite runt om och motverkar att glöden borrar in sig i cigarren.

För några år sedan var jag i London och sprang in i alla cigarrbutiker jag hittade. Då jag kom in i den legendariska Davidoff-butiken, var det ingen större kommers förutom att en äldre herreman stod och språkade med den lika gamla försäljaren. De var tydligen bekanta. Jag fick iallafall hjälp att välja cigarrer och hamnade sedan i ett kort samtal med de två om just rökningen med icke optimala förhållanden. Den äldre besökaren tipsade mig om att blåsa ut genom cigarren några gånger då jag ser att den börjar brinna lite snett. På så vis håller jag den rak och varm. Några veckor senare såg jag ett blogginlägg på Cigar Aficionado där deras kringresande journalist, James Suckling, var på besök i samma Davidoff-butik och hälsade på sin gamle vän, Englands ledande cigarrimportör, Simon Chase. Ser man på.. Samma trevlige herre som lärt mig hålla cigarrglöden rak. 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: