Den största jag har

Det finns ett cigarrmärke som heter Cuaba och som specialiserar enbart på sk ”figurados”, dvs cigarrer med spets. Sådana modeller var populära i början av 1900-talet men har tappat i popularitet runt revolutionen på Kuba. Cuaba introducerades så sent som 1996.

Cuaba Diademas. 23 cm lång.

Figurados är bland de svåraste cigarrerna att rulla med hög kvalitet och det är bara de bästa av torcedors som får äran att rulla Cuaba. I början av märkets historia rullades dessa helt utan mallar (som annars är vanliga) och därför hade varje rullad cigarr en helt unik form. Idag används mallar dock, men de som gjordes på frihand och fortfarande finns kvar är idag samlarobjekt.

Just modellen Diademas är den längsta som finns och den är hela 23 cm lång. Med så stora cigarrer packas de en och en i små träaskar. Den här fick jag i julklapp och sparar för ett speciellt tillfälle.

Cuaba tillverkas i Romeo & Julieta-fabriken och lär påminna om de cigarrerna i smaken, även om de är aningen mildare. Jag har läst på flera ställen att de inte verkar klara långlagring så bra så jag skall nog inte sitta på den här så hemskt länge. Kanske ryker den i sommar.. 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: