Funderar på inköp

Jag funderar på vad som kan bli nästa samlarinköp. Normalt köper jag ju cigarrer för att röka dem ganska snart. Visst kan en låda på 25 eller 50 cigarrer ta ett år eller mer att få slut, men tanken är ju alltid att de skall konsumeras inom en snar framtid.

Jag vill däremot även köpa kvalitetscigarrer som duger att sparas på i 10 år eller mer. Då är det ju tyvärr så (för plånbokens skull) att jag är tvungen att köpa två lådor eller mer. Eller kanske inte just ”lådor”… 🙂

Jag kikar just nu på detta. En glasburk med H. Upmann Noellas.

H. Upmann - Noellas i glasburk.

H. Upmann är ett av de stora märkena från Kuba och har en lång historia. Den här glasburken jag är intresserad av är en replica av en gammal utgåva, som lades ner under tidigt 80-tal. Enligt cigarr-legenden, Min Ron Nee, är denna cigarr ett utmärkt exempel på cigarrer som åldras väl. Dels för att det är en bra cigarr till att börjas med, men även på grund av glasburken, som håller lufttätt över tid.

De som rökt av den nya utgåvan säger även att cigarren faktiskt är en aning skarp i smaken, så den torde vara ett utmärkt val för att åldra.

Orginal-bruken. Foto: Min Ron Nee.

Så nu gäller det att lägga åt sidan lite cash. Speciellt eftersom jag kommer att behöva köpa två burkar. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: