Det här med litteratur

Jag försöker ju hela tiden hitta nya källor för information om cigarrer, men vissa av dem återkommer ju. Sådana är t ex tidningar. Det finns tre ledande tidningar om cigarrer. De jag läser är:

European Cigar Cult Journal

European Cigar Cult Journal

Den här tidningen är skriven både på tyska och engelska och har även en sektion om pipa på slutet varje nummer. Helt klart min favorit. Dels för att den har mest innehåll om cigarrer och cigarrernas värld, snarare än om kändisar och prylar, men även för att den har en hög kvalitet på det som skrivs.

Smoke Magazine

Smoke Magazine

Jag har inte läst så många nummer av Smoke, men den har slagit mig som en tidning med mer fokus på personer än på cigarrer.

Cigar Aficionado

Cigar Aficionado

Den klart största tidningen om cigarrer är amerikanska Cigar Aficionado. Den finns även att få tag i på flest ställen så det är ganska vanligt att det är just den här tidningen man börjar köpa som cigarrentusiast, mig själv inkluderad. Jag märkte dock efter ett tag att den har inte heller riktigt fokus på cigarrer, utan mer på livet runt om och även kända profiler. Visst är det ju kul att läsa om privatflyg och highroller-suite i Las Vegas, men jag vill ha mer cigarr-info.

Summa summarum, är det Cigar Cult Journal som förtjänar cigarrentusiastens gunst enligt mig. Kul även i och med att den faktiskt är europeisk. Synd bara att den är så förbenat svår att få tag i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: