Smaken av 13 år gammal cigarr

Har just rökt en av de gamla Rome & Julieta Prince of Wales som jag plockat upp i Stockholm. Vilken fantastisk upplevelse! 🙂

Måste skriva ner lite tankar om den.

Rome & Julieta Prince of Wales

Cigarren kom från en låda från 1997. Tyvärr missade jag att ta boxkoden så jag vet inte exakt när den är gjord. Men den går på sitt 14’e år då jag sätter mig ner med den.

Det första som slår mig är att den doftar ganska annorlunda mot de kubaner jag normalt röker. Mer hö, gammalt och till och med sjöbod som jag skrev i ett tidigare inlägg innan jag smakat cigarren. Dock inte i negativ bemärkelse, utan bara annorlunda. Den är av samma storlek som en Romeo & Julieta Churchill (vilken är en av mina favoriter) och en svag kantighet på ovan- och undersidan från lådförvaringen. Sitter bra mellan fingrarna alltså. 🙂

Jag tänder på och märker att den brinner bra. Röken doftar fantastiskt gott, som att elda örter. Jag smakar på den och känner tydliga toner av körsbärsträd och något jag måste kalla ”gammal piptobak”. I början känns det ”gamla” faktiskt lite unket, men efter några minuter kommer den igång och det blir istället en slags elegans över det. Nu känner jag även igen den kryddblandning som jag tycker finns i alla R & J cigarrer.

Pluras kök snurrar på tv3 Play. Jag ser på avsnittet med Måns, Maja och Titiyo. Passar bra.

 

Romeo & Julieta Prince of Wales

Efter att jag kommit in på snart halva cigarren, börjar den ändra karaktär igen. Nu påminner den mera om en mogen Montecristo. Speciellt Monte #2. Lustigt. Det ”gamla eleganta” ligger dock kvar, men den karaktäristiska Romeo & Julieta-kryddan är borta. Nu sitter Plura och hans gäster och röker cigarr. Måns Härngren är ju cigarrentusiast, så han tog med sig en låda med något som verkar vara Montecristo-cigarrer ur Montecristo Open-serien.

Mot slutet av cigarren börjar det ”gamla eleganta” mera smaka gammal paff. Dock på ett trevligt sätt och jag sitter med cigarren tills jag bränner fingrarna. Väldigt god pjäs! Kan varmt rekommenderas!

Måste komma ihåg att kolla upp om det finns fler att få tag i, nästa gång jag är i Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: