Kuba mot världen

I cigarrvärlden pratar man ofta om kubanska eller icke-kubanska cigarrer. Dvs, vi buntar ihop alla andra cigarrtillerkande länder i en enda klump för att kunna jämföra dem mot Kuba. Det visar lite om den kvalité som kubanska cigarrer haft genom historien.

Idag finns det dock väldigt många cigarrtillverkare i länder som Hoduras, Nicaragua och Domininikanska Republiken. Cigar Aficionados årliga top 25-lista består normalt av mestadels icke-kubaner. Nu är det ju iof en amerikansk tidning och det vore väl lite väl politiskt inkorrekt att ha mer än hälften av den årliga topplistan beståendes av förbjuden frukt, men det är iallafall en bra indikator på att det finns bra cigarrer utanför Kuba.

Själv är jag en stor förespråare för kubanska cigarrer. Jag kan bra tycka att icke-kubaner är goda, men om jag röker dem ett tag, återvänder jag alltid till kubanerna efter ett tag. Det är som att det finns ett litet extra djup i dem som jag gillar. Svårt att sätta fingret på.

Jag köpte lite blandade icke-kubaner av högre kvalitet för att röka under våren och det skall bli spännande. Återkommer om det ifall jag börjar byta spår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: