På rundtur bland vingårdar och golfbanor

Kom just hem från en resa till Tarragona, Spanien. Har varit på konferens och tog tillfället i akt att besöka några vingårdar och spela lite golf. Mitt golfande har varit på sparlåga ett tag och det var trevligt att svinga lite på nytt. Funderar på att återuppta intresset.

Men mer intressant var nog vingårdsbesöken.

Vacker utsikt från vingården

Vi var till två gårdar; den medelstora Albert i Noya, som säljer bra med Cava här i Norden, samt Can Ràfols dels Caus, en liten gård med prestigeviner. Båda besöken var bra, men speciellt dels Caus  visade en enorm klass. Med ny vinkällare, insprängd i marken under ”kullen bakom huset” har gårdens ägare byggt en verkstad för vinproduktion med inslag av den befintliga naturen och familjearvet, dels för praktiska orsaker men även av en tydlig romantisk drivkraft. Till exempel dörrarna till verkstaden visar på det senare, dessa två stora stenblock mejslade ur berget de grävt ur som öppnas sakta in i salen var precis som från någon Indiana Jones-liknande film.

Sesam öppna dig

Hur smakade vinerna då?

Fantastiskt! De vita vinerna från dels Caus var av en speciell sort. Inte alls den lättdruckna sorten (Chardonnay) som jag vanligen har vid bordet, utan en mineralrik och sträv dryck som öppnar sig mer och mer vartefter den ökar i temperatur. Även deras röda prestigevin visade enorm klass och jag blev tvungen att ta hem några flaskor. Sitter ni i en bil i Katalonien, rekommenderar jag dels Caus!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: