En kubansk tribut till Norden

Hade besök i helgen som hade varit överseende nog att ta med varsin Punch Northen Lights, en kubansk specialutgåva från 2009 enbart tillgänglig bland de nordiska återförsäljarna.

Punch Northern Lights
Punch Northern Lights

Cigarren var en ganska kort och knubbig pjäs. Jag trodde det var frågan om en gansaka mild sak då jag doftade på den. Så fel jag hade…

I början smakade den som en Montecristo med pepprig twist. Riktigt intressant. Men jag kände att det fanns en del muskler under ytan också. Då jag kom till halva cigarren bytte den helt smakprofil och blev istället väldigt stark och tanninrik. Ceder och tobak var de enda smakerna jag kände och den blev allt mer svårdragen mot slutet.

Vad jag vet så brukar Habanos göra alla specialutgåvor på förstaklassig tobak. Detta borde inte vara ett undantag, så jag tror nog att det nodriska ljuset måste ligga i mörkret något år ännnu innan det kan släppas fritt och vara helt njutbart. Nu kändes det som att jag rökte en halv riktigt godoch intressant cigarr men puffade på gammal lada och diselrök andra halvan. Såskall det ju inte vara… Har ännu en i humidoren. Den får ligga ett tag till.

 

Annonser

En reaktion till “En kubansk tribut till Norden

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: