Hur kan jag känna gamla smaker på förhand?

Jag rökte en lite äldre Romeo & Julieta Cedros Deluxe igår. Har bara ett fåtal kvar från en gammal låda. Den smakade som i somras, mycket peppar och med mer botten än tidigare. Lite honungstoner kände jag också. Lite som i en gammal Champagne. 🙂

Började fundera på en sak.. Det blir ju trevligare och mer spännande att röka lagrade cigarrer, speciellt de man lagrat själv. Jag tänker nog lägga undan lådor lite nu och då, när det finns pengar över. Men en sak dock… Hur skall jag lära mig att se vilka cigarrer som har lagringspotential egentligen?

Romeo & Julieta Cedros Deluxe
Romeo & Julieta Cedros Deluxe

Så jag började funderapå vad jag lärt mig/läst.. Förändringen som sker under lagring är nedbrytning av främst tanniner och nikotin. Så en cigarr som har potential att lagras borde alltså ha en del tanniner och också nikotin.

Sedan skall den också vara av bra kvalitet och ha skötts med omsorg så den inte har torkat ut en del innan jag lägger undan den. Läste att kaffe och peppar innehåller oljor som avdunstar i torr luft och därför gör att smaken minskar med tiden. Det vill jag ju undvika med en cigarr.

Och så är det väl en viss prestige bakom lagring också.. Om jag plockar upp en låda Cedros Deluxe med 10 år på nacken lär ju inte gästerna göra vågen precis. Men en låda Montecristo #2 med samma ålder kan däremot göra succé.

Tror minsann jag beställer en låda Monte 2-or så snart som möjligt att lägga undan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: