Smaken av drömmar!

Det är kväll och jag slår mig ner med en Davidoff Chateau Margaux, inhandlad tidigare i vår. Regnet slår ner rätt hårt ute på gården och jag sitter mysigt skyddad på verandan och har dukat upp med lite dricka till cigarren. XO Cognac och 20 år gammal vintage port.

Davidoff Chateau Margaux
Davidoff Chateau Margaux

Cigarren är väldigt vackert rullad med små vener synliga. Några riktigt små skador finns i några skarvar. Flera ägare och tidens tand har tagit ut sin lott. De är dock så små och obetydliga att de inte drar ner betyg på utseende. Täckbladet är ganska mörkt i färgen, ungefär som en Cohiba Siglo 2.

Den doftar ljuvligt! Gammal paff när den är som bäst, och massor med trä.

Oj.. De första dragen efter tändning går knappt att beskriva. Vilken intensiv arom och perfekt drag. Härliga aromer av mjuka kryddor som lagerblad, nejlika och kanel. Detta blandat med samma härliga doft som av de 50 år gamla träbalkarna jag sågade under husrenoveringen. Allt detta omringat av en jordighet som bara kan beskrivas som angenäm gammal paff.

Jag har rökt in en bit på cigarren och märker att den har en ganska stark botten, även om styrkan i cigarren i sin helhet kan beskrivas som medium. Det finns nåt där som påminner lite om Romeo y Julietas ganska karaktäristiska kyddblandning. Detta med mycket trä i toppen, och en uns av te och körsbär.

Davidoff Chateau Margaux
Davidoff Chateau Margaux

Måste säga att detta är en av de mest intressanta cigarrer jag rökt. Inte bara av historiska skäl, utan också för att den just blandar gammalt och vällagrad elegans med denna skarpa bas i smaken. Den levererar helt klart bättre än vad jag trodde en 20-åring kan göra.

Så när jag lägger ner cigarrstumpen med bara en centimeter kvar, är det med en glädjetår. Jag har äntligen rökt mig igenom en legendarisk cigarr och nått en milstolpe i mitt cigarrintresse. Detta lever kvar länge.

Jag har en Chateau Magaux kvar och även en No 1. Den senare bör jag nog avverka i sommar då den riskerar vara smaklös och inte kan bli bättre.

Måste säga att jag får lite mersmak av detta. Att leta och hitta legendariska pjäser och testa dem. Kommer nog att fortsätta. Måste bara hitta ett nytt mål. ☺

Annonser

En reaktion till “Smaken av drömmar!

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: