Nya mål att uppnå

Då jag startade den här bloggen var jag på jakt efter gamla kubanska Davidoff-cigarrer. Efter mindre än ett år lyckades jag få hem tre stycken, två Chateau Margaux och en No. 1. Har hittills bara smakat av en Margaux, men känner ändå att jag ”bockat av” just kubanska Davidoff. Nu är det dags för nästa utmaning. 🙂

Dunhill

Alfred Dunhill är ett brittiskt lyx-varumärke från slutet av 1800-talet med inriktning på manliga tillbehör såsom manchet-knappar, läder-accessoarer etc. Genom åren har de även skeppat en hel del cigarrer till England.

Dunhill har, liksom Davidoff, haft ett samarbete med kubanska staten. Innan revolutionen hade man kontrakt med enskilda varumärken och i princip gjorde man en liknande resa som Davidoff, först med speciella ”selections” av befintliga kubanska märken och i början av 80-talet fick de några egna modeller exklusivt för dem. Iden var att konkurrera med Davidoff på premium-marknaden. En strategi de inte lyckades helt med. Dunhill förblev en skugga till Davidoff, även om de har haft väldigt bra cigarrer.

Idag figurerar gamla Dunhill’s på auktioner emellanåt och de är väldigt dyra, precis som Davidoff. En halv låda Dunhill Atado såldes på auktion i London i november för 700 pund. Det är runt 60 euro/cigarren. Ganska styvt.. Men så får man ju röka en del historia också. För Dunhills kubanska cigarrer lades också ned i början av 90-talet, precis som Davidoff.

Om jag kommer mig iväg på en auktion (eller deltar via nätet), tror jag att jag skall sikta in mig på Dunhill cigarrer. Tror inte jag vill köpa en hel eller halv låda, men har de ett 5-pack kan jag tänka mig bjuda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: