Ett intressant telefonsamtal

Jag har varit rätt så stressad den senaste tiden och blev tvingad att stanna upp och verkligen fundera på vad som hänt efter ett telefonsamtal i veckan.

Det visade sig vara en man som på äldre dar slutat röka och ville ge bort sin cigarrsamling.

Zimmers cigarrer

Jag blev faktiskt lite ställd av det här samtalet, då det rörde sig om en händelse som man bara drömmer om – någon hör av sig och vill ge dig en massa prylar som du älskar.. Det var svårt för mig att tro det kunde vara sant.

Men vi stämde träff och han kom över. Det visade sig vara en mycket trevlig, äldre herreman som varit pensionär i många år redan och bott i alla världens hörn. Som gammal 5-kampare fick han rådet att sluta med cigaretterna för länge sedan för att må och prestera bättre, men cigarrerna hade läkaren inget att säga om på den tiden. Nu hade han dock slutat för nästan 3 år sedan och cigarrerna hade legat nedpackade i plastkassar hemma i källaren.

Han packade upp lådorna och vi började prata om märken och favoriter. Hans klara favorit var de lite tunnare modellerna ur Zinos sortiment. Speciellt Diamonds hade han många lådor av. De flesta var köpta i Schweiz och hade med sig kontrollant-lappen från importören.

Det fanns även lite Arturo Fuente och några udda märken från Kanada, Nederländerna och Kanarieöarna.

Vissa av cigarrerna var torra, men en hel del var i bra skick. Jag har nu lagt dem i plastidorer på sakta återfuktning till de rätta nivåerna. Givetvis smakade jag en cigarr samma kväll och konstaterade att de smakar riktigt bra ännu, och att jag förstår hans val av dessa – ganska eleganta cigarrer.

Det här får mig att fundera.. När kommer jag att sluta? Och hittar jag någon som kan ta över min lilla samling och har förståelsen att njuta av den? Det är ju inte tidens melodi att inviga barn och ungdomar i tobakens värld, så chansen är nog stor att mina två döttrar inte kommer att röka när de blir stora.

Peter-Signature

 

Annonser

En reaktion till “Ett intressant telefonsamtal

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: