Testar Juan Lopez Seleccion Superba UK

Kom hem från London för två veckor sedan med några regionala utgåvor för UK. Jag brukar passa på att köpa sådana när jag reser – Habanos sätter lite extra prestige i originalitet och kvalitet för dessa regionala utgåvor, så de är ofta riktigt intressanta cigarrer.

Nu kan jag inte låta dem ligga och vila efter flygresan längre – det är dags att smaka!


Jag tar med mig en japansk röd ris-ale ut i pergolan och tänder på.

Försäljaren på JJ Fox menade att detta är en väldigt krämig cigarr, och jag håller med. Riktigt tjock rök från första draget. Mjuk och härlig – påminner lite om en Montecristo #2, men utan den distinkta Monte-smaken.

Det är mycket peppar i röken – vitpeppar. En hel del cederträ och lite grann hö. Jag känner ingen choklad dock, vilket annars ofta är vanligt med gräddiga cigarrer. Dock känner jag te – troligen en aning bergamott, eftersom jag är en inbiten Earl Gray-drickare.

Cigarren brinner bra och det finns aldrig någon orsak att dra den onödigt varm. Men det förstår man ju då det är en tjockis – 54 i ringstorlek på bara 15cm.. En modern cigarr med andra ord!

Jag tycker det här är en god cigarr. Dock inte en sådan som jag vanligen röker – milda och lite chokladiga (Por Larranaga) – den här har en större elegans och jag tror den paras bäst med någon dryck med lite mer finess än en öl. Kanske borde den rökas med en gammal Cognac eller icke-rökig single malt..

Det ligger ännu en kvar i humidoren som skall smakas senare i år – då gör jag dryckesvalet lite mer noggrant.

/Peter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: